VIENA - capitala Austriei

Vienna_Austria VIENA, capitala Austriei, e orasul care imbina traditia imperiala cu creativitatea moderna.Viena este un oras plin de cultura, istorie, arta, muzica, distractie, si multe altele. Incomparabila mostenire a bogatiilor istorice, a vechilor traditii si evenimentelor artistice si culturale de prim rang, face ca Viena sa fie principala destinatie turistica in Europa.

Viena, cu cei aproximativ 1,5 milioane de locuitori, are o suprafata de 415 kilometri patrati si este impartita in 23 de districte. Aproape jumatate din oras este acoperit de parcuri - Viena are mai multe parcuri decat orice alta capitala europeana. Pe langa spatiile verzi, ca Stadtpark, unul dintre cele mai mari parcuri ale orasului, unde veti gasi statuia aurita a lui Johann Strauss, sau padurile si pajistile din Parcul Prater, ca si intinsul parc al Palatului Schönbrunn, va invita la relaxare si padurile vieneze, culturile de vita-de-vie, dar si malurile amenajate ale legenadrului fluviu "Dunarea albastra". In timpul verii, temperatura rareori depaseste 30°C, iar in timpul iernii, foarte rar scade sub -5°C.

Johann-strauss-stadtpark vienna Palatul Schönbrunn viena

Istoria Vienei incepe din secolul I, cand romanii au fondat castrul militar Vindobona. In 1137, orasul Viena a fost mentionat pentru prima data in documente, si in jur de 1155, ducele Babenberg a ales-o ca rezidenta principala. De la 1282, habsburgii au domnit pentru mai mult de sase secole. Orasul de astazi este dominat de stilul baroc, care s-a mentinut de pe vremea domnniei Imparatesei Maria Theresia. Imparatul Franz Joseph I, de asemenea, si-a pus amprenta asupra orasului, cand in 1857, a ridicat zidurile de aparare si a construit splendidul bulevard Ringstrasse. Dupa 68 ani ca imparat, a murit in timpul primului razboi mondial. In 1918, Viena a devenit capitala Republicii Austria. Dupa asa-numita "Anschluss" a Austriei cu Germania lui Hitler, Viena a fost desemnata o "Reichsgau" (o regiune administrativa a celui de-al treilea Reich, in timpul perioadei naziste) in 1938; dupa 1945, a devenit din nou, capitala Republicii. Din anul 1967, orasul a devenit unul din cele trei orase ale Natiunilor Unite (alaturi de New York si Geneva) si in 1995, a devenit unul din cele 15 capitale ale Uniunii Europene.

Turistii sunt dornici sa viziteze Viena, datorita combinatiei de atmosfera regal-imperiala din trecut cu cele mai recente tendinte, si pastrarii pretiosului patrimoniu si a fermecatoarelor traditii. Arhitectura habsburgica reprezinta un cadru de referinta pentru aceasta imagine: cladiri magnifice in stil baroc, istorism (asa-numitul "Ringstrassen Style") si art nouveau.

Dar mai mult decat cladirile vechi, frumusetea Vienei este data de muzee, colectii si lucrari de arta, de talie mondiala. Muzeul de Arte Frumoase ofera cea mai mare colectie de tablouri de Bruegel. Multe lucrari ale lui Gustav Klimt si Egon Schiele sunt expuse in Galeria Austriaca Belvedere si in Muzeul Leopold din noul MuseumsQuartier.

Vienna Museum of Fine Art Viena-Museumsquartier

In anul 2001, Viena a deschis MuseumsQuartier in centrul orasului, alaturi de alte doua muzee renumite. Acoperind 45000 de metri patrati, este o combinatie arhitecturala fascinanta de cladire in stil baroc (fostele Grajduri Imperiale), cu design futrist. Cu 60000 de metri patrati de spatiu utilizabil pe opt niveluri diferite, este una dintre cele mai mari zece centre culturale din lume, oferind o combinatie unica de evenimente. Printre ele se evidentiaza Muzeul Leopold cu cea mai mare colectie de tablouri Schiele din lume, si lucrarile unor artisti austrieci moderni cu renume ca Klimt, Kokoschka si Gerst. MuseumsQuartier gazduieste, de asemenea, Muzeul de Arta Moderna, Muzeul Tutunului, Centrul de Arhitectura de la Viena, si Kunsthalle Wien.

Viena in mod traditional pune mare pret pe arta, incurajand creativitatea cetatenilor sai, si atragand artisti din alte tari. Viena are 50 de teatre, incluzand trei cladiri de opera si doua teatre muzicale, 100 de muzee, precum si renumitele festivaluri de drama, muzica si dans. In plus, sunt prezentate expozitii deosebite tot timpul anului. Aceasta inseamna ca un extraordinar program cultural este disponibil pe tot parcursul anului, ceea ce face Viena una dintre cele mai importante centre culturale din Europa.

Vienna Opera

Viena, ca un oras al muzicii, se bucura de o reputatie mare in intreaga lume. Nici un alt oras nu a gazduit atat de multi compozitori cu renume international: unii, cum ar fi Schubert, Strauss, Schoenberg si Berg s-au nascut acolo, altii, ca Haydn, Mozart, Beethoven, Brahms si Mahler au ales sa traiasca acolo. Filarmonica vieneza (Wiener Philharmoniker) este una dintre cele mai mari orchestre din lume, alaturi de Vienna Symphony. Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai frumoase cladiri de opera din lume. Grupul coral Vienna Boys' Choir incanta iubitori de muzica din intreaga lume. Pe langa muzica clasica, Viena si-a creat imaginea unui oras al muzicii si prin spectacolele de muzica electronica de avangarda. Un mod foarte special de a te bucura de muzica este prezentat la Casa Muzicii - o calatorie high-tech virtuala prin universul muzicii.

Vienna Heurigen Dinner

Aceasta alaturare a unor bijuterii traditionale, precum cafenelele si Heurigen (restaurante de vinuri), care demonstreaza abilitatea vienezilor de a se bucura de viata intr-o atmosfera relaxata, si evenimentele ultramoderne, cum ar fi Life Ball si Festivalul de Muzica Electronica, transmite un stil de viata care este atractiv pentru turistii moderni, oferind optiuni fiecaruia dintre noi, in functie de starea sa de spirit: relaxare si liniste sau actiune si stimulare.

In jurul Naschmarkt, piata de fructe si legume, in fiecare sambata, Piata Flea adauga un aer aparte prin diversitatea gastronomica oferita. Mariahilfer Strasse - legatura directa dintre orasul vechi istoric si cel mai popular obiectiv turistic, Palatul Schönbrunn, a fost transformata intr-un atractiv Shopping Mile, dupa terminarea liniei de metrou U3. In timpul verii, vienezii si turistii deopotriva viziteaza nu numai Prater cu a sa Riesenrad (Marea Roata Ferris), dar si Copa Cagrana de pe Insula Dunarii, care gazduieste cea mai mare petrecere in aer liber din Europa. Si regiunea Heurigen de pe coline, in inima Padurii Vieneze, va invita la un "studiu" al Vienei si al vinurilor sale.

Marea Roata Ferris Parc Prater Viena Vienna danube island Copa Cagrana

 


Site-uri partenere: Supermarket » Farmacia Verde » Table scolare » Produse curatenie Sano » Case de bani » Util21TV » Cartile de Tarot » Vacante de vis » Povesti adevarate » Consultanta firme » Utile in Romania » Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania » Cadouri » Caut medic » Ghid utile in Romania