Florenta - un oras impresionant


Localizare

Florenta (din it. Firenze) este unul dintre orasele din Italia centrala, pe raul Arno. Capitala a Toscanei si a provinciei Florenta.

       


Ce puteti vedea ?

Desigur,multe...
Pentru importanta sa culturala, Florenta a fost denumita "Atena Italiei". Are peste 380000 locuitori. Detine numeroase cladiri, monumente si opere de arta ale Renasterii.

Construit pe vechiul nucleu preroman numit Florentia, orasul se afla in centrul unei vai, e traversat de raul Arno si imprejmuit de colinele Careggi si Fiesole in partea de nord; Arcetri si Bellosguardo in partea de sud; in partea de est o campie separa orasul de colinele Santiago, iar in partea de vest se intinde o campie unde se afla si orasele Siena, Prato si Pistoia.

Se spune ca, in fiecare an, doctorii trateaza nenumarate cazuri de "sindrom Stendhal", o boala ce poarta numele celebrului scriitor francez care, uimit de grandoarea orasului, a suferit o depresie puternica.

"Impresionant" este cuvantul care desemneaza cel mai bine modul in care este receptat de catre privitori acest oras.Ar mai trebui adaugat apoi si ca unora li se pare ca observa , in plus, o atmosfera speciala, caracterizata printr-o lumina aurie si usor difuza.Este orasul capodoperelor picturii, sculpturii si al arhitecturii.

            Florenta seara

Obiective turistice foarte importante:
Biblioteca "Laurenziana" a lui Michelangelo; Ponte Vecchio; Universitatea (1321), Academia de Arta, muzee renumite (mai ales Galleria degli Uffizi, Palazzo Pitti, Muzeul National Bargello, Muzeul de Arheologie); Biblioteca Nationala; Centrul de Circulatie; Palatul Gondi; Palatul Medici; Biserica Santa Maria Novella; Biserica Santa Trinita; Catedrala Santa Croce; Biserica San Lorenzo sau Piata Michelangelo, unde se afla statuia lui David si de unde se vede o frumoasa panorama a orasului.

Domul are 500 de ani vechime si este al treilea ca marime din lume, dupa catedrala St. Peter din Roma si St. Paul din Londra.

Galleria Uffizi are 45 de camere si 1.600 de tablouri.Include Nasterea lui Venus, semnata de Boticelli

DavidLa Galleria dell Accademia, se afla statuia lui David, lucrata de Michelangelo

Nu uitati de podul Ponte Vecchio peste raul Arno, vechi de 500 de ani, de unde puteti admira apusul soarelui.

Palatul Pitti, cel mai mare din Florenta, a fost construit de familia Pitti in 1460 si vandut mai tarziu familiei Medici, care l-a modificat. In prezent, adaposteste mai multe muzee, cel mai vizitat fiind Galleria Palatina, ale carei camere sunt exact asa cum le-a lasat familia Medici.

In sfirsit, daca in timpul zilei veti constata ca timpul nu va ajunge pentru a inventaria valorile deosebite, noaptea se prefigureaza ca un interval deschis de asemenea cunoasterii pentru ca discotecile si cluburile va asteapta si puteti sa incercati.Printre cele mai vestite: Disco Club Centralluminar (pe Via del Fosso Macinante) si Disco Club Colle Bereto (in Piazza degli Stozzi).Noaptea, centrul e la fel de animat ca peste zi.

Florenta este o mica parte din cea mai frumoasa regiune a Italiei, Toscana.Opere de arta, peisaje, vinuri si bucatarie traditionala - sunt repere pentru intreaga regiune si ar mai trebui,probabil, sa vedeti si  Montecatini Therme ( una dintre cele mai valoroase si mai cunoscute statiuni din Europa) sau Turnul inclinat din Pisa si nu in ultimul rand orasul Siena,despre a carui piata "Il Campo" Montaigne spunea ca este cea mai frumoasa de pe mapamond.


Biserica Santa Maria del Fiore Domul Florenta

 


Site-uri partenere: Supermarket » Farmacia Verde » Table scolare » Produse curatenie Sano » Case de bani » Util21TV » Cartile de Tarot » Vacante de vis » Povesti adevarate » Consultanta firme » Utile in Romania » Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania » Cadouri » Caut medic » Ghid utile in Romania