Costa Rica, Trinidad-Tobago, Nicaragua


Localizare:

Sunt trei zone situate la distanta in spatiu (si am fi tentati sa spunem: timp) care va asteapta ca sa le cunoasteti astfel: Costa Rica, Trinidad-Tobago, Nicaragua.

Ce puteti vedea ?

Am orientat de aceasta data altfel demersul nostru cognitiv menit sa ofere suport informational pentru dorinta Dvs. de a calatori.In fapt, fiind vorba despre turismul ecologic, pana la un punct destul de diferit de cel clasic practicat de obicei, vorbim despre un obiectiv - natura - care devine prioritar si caruia i se subordoneaza totul.Implicit, asadar, modul de constructie si amplasare a unitatilor de cazare, care la randul lor devin centrul unui univers in care va puteti misca prin largirea, in cercuri concentrice, a zonei de traire si experiment.

Centro Netropico Sarapiquis  Sarapiqui


Vom vorbi asadar in primul rand despre hoteluri, care devin tinta si destinatia noastra in aceast caz si doar dupa ce vom intelege care este miza organizatorilor vom sugera si ce anume se poate face, vedea sau experimenta.

Va propunem trei destinatii diferite, pe de o parte pentru ca prin comparatie anumite amanunte se vor vedea mai bine, pe de alta pentru a va lasa sansa alegerii dintr-un evantai de posibilitati mai larg.

Sarapiquis

Centro Neotropico Sarapiquis, in Costa Rica este un complex hotelier original.Ansamblul este situat in padurea tropicala Sarapiqui, in apropiere de oraselul La Virgen de Sarapiqui. Drumul de acces auto este pietruit iar distanta de parcurs de la San Jose este de numai 85 de kilometri.

A fost conceput pentru a fi un loc de destindere in contact cu padurea tropicala, pentru a permite relaxarea dar nu in ultimul rand si pentru a medita asupra complexitatii naturii in intregul ei.

Este un loc unde se pot afla o sumedenie de lucruri despre istoria precolumbiana si unde se pot cunoaste ritualuri mistice ale indigenilor.A fost gandit astfel incat actul de turism sa aiba un impact limitat asupra mediului.Se utilizeaza energia solara si cea eoliana si exista statie de epurare pentru apele uzate.

Sarapiquis 

Arhitectura a fost inspirata din tehnicile constructorilor precolumbieni, utilizate in mod traditional pentru mai bine de o mie de ani.Constructiile rotunde sunt acoperite cu frunze de palmier.Sunt 5 cladiri: patru pentru oaspeti si una care adaposteste un restaurant, un bar, un cafebar, galerie foto, shop, biroul administrativ.

Fiecare unitate are cate 8 camere luxoase, spatioase. Majoritatea camerelor au vedere spre padure sau spre gradinile din jur.

In perimetrul largit se afla un muzeu desfasurat pe 1000 mp, gradini botanice, parcul arheologic Alma Ata si rezervatia biologica Tirimbina (pe 300 de hectare). Integrarea in natura presupune si observarea vulcanilor, a cascadelor dar in primul rand a padurii tropicale.

In pavilionul sau, restaurantul Jose Castulo Zeledar are terase cu vedere spre padure. Se poate servi masa la orice ora.Bufetul este decorat cu fructe exotice si flori. Meniurile sunt bazate pe bucataria locala vegetariana.

Muzeul Culturii Indigene este organizat pe tema "Omul si natura". Are si o sala de proiectie pentru documentare si instalatii moderne audio-vizuale. Sectiuni speciale sunt dedicate mastilor si picturii populare, samanismului, instrumentelor muzicale si padurii ca sistem in care si omul se integreaza.

Pretul pentru o camera de lux de doua locuri este 105 dolari pana la 15 aprilie si de 83 dolari
in perioada 16 aprilie - 14 decembrie. Copiii platesc 15 dolari peste varsta de 4 ani daca stau in camera cu parintii.Pentru vizitarea muzeului si a parcului arheologic se percep taxer de 25 / 30 USD.


Urmatoarea destinatie posibila e Footprints Eco Resort, in Trinidad-Tobago.

Activitatea de turism ecologic e organizata cu respectarea a doua imperative: protejarea mediului si confortul vizitatorilor.

Footprints Eco ResortPentru constructie a fost maximizata utilizarea materialelor locale si chiar a celor refolosibile.

Proprietateaeste situata la aproximativ 45 de minute de mers cu masina din Crown Point, pe coasta caraibiana.

Pe durata sederii veti fi invitati sa plantati si sa adoptati un arbore.Veti primi ulterior, din cand in cand, informatii despre evolutia lui, in speranta ca veti reveni.

Se foloseste apa de mare desalinizata pentru a nu tulbura in nici un fel echilibrul ecologic prin accesarea apei dulci.

Principala atractie in zona este Reciful Culloden (sdi veti primi o multime de indicatii despre ceea ce nu trebuie sa faceti cand va aflati in preajma lui.

Footprints Eco Resorts Constructiile cu aspect exterior simplu, facute din lemn, ascund interioare luxoase si confortabile cu deschidere spre peisaje incantatoare.

O zona si o constructie speciala, favorizand discretia, se numeste Lovers Retreat si este destinata cuplurilor de indragostiti.

In zona se pot face multe lucruri si exista propuneri de programe cu grad de dificultate graduala. Se pot face tururi organizate dar daca vreti va putei juca si de-a exploratorii.

Czzarea se face in vile, camere, apartamente. Toate sunt echipate cu aer conditionat si jacuzzi.

Sunt posibile si proceduri medicale.

Preturile de cazare variaza in functie de conditii intre 95 si 300 de dolari.


Ultima invitatie v-o adresam pentru Morgan's Rock Hacienda & Ecolodge din Nicaragua.

E mai mult decat un hotel. E o adevarata "hacienda", in fapt un program de conservare a naturii dezvoltat pe 1800 de hectare.In aceasta zona au fost plantati 1,5 milioane de copaci si au fost conservate 800 de hectare de padure virgina.

Este locul unde puteti realiza din plin particularitatile agro-turismului latino-american.

                                    Moran's Rock Bungalow
Cazarea in bungalow va fi o prima experienta inedita. Fiecare cladire a complexului  (si sunt 15) are un nume cu rezonanta spaniola: Almendro, Ceoba, Cedro, Eucalipta, Guapinol...Padurea care inconjoara si care practic le "inghite" asigura o liniste comparabila cu marile taceri primordiale.

Se ofera foarte multe posibilitati de recreere: pescuit, calarie, surfing, plimbari pe apa cu ambarcatiuni dar si "marele tur al haciendei" sau chiar o plimbare de noapte, prilej de a asculta si povesti despre fantome. Turul de informare se incheie in gradina de fructe si se sugereaza ca e un adevarat "regalo" pentru copii.

Multe din produsele servite la masa sunt produse in perimetrul haciendei, sub ochii si uneori cu participarea directa a turistilor nerabdatori." Mancarea nu creste in supermarket" - spun malitios gazdele si va invita sa mulgeti vaca, sa culegeti ouale sau sa preparati un mic dejun i stilul traditional.

Pretul de cazare este de 219 - 295 USD.

Footprint  Morgan's Rock Hacienda
                                      

 


Site-uri partenere: Supermarket » Farmacia Verde » Table scolare » Produse curatenie Sano » Case de bani » Util21TV » Cartile de Tarot » Vacante de vis » Povesti adevarate » Consultanta firme » Utile in Romania » Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania » Cadouri » Caut medic » Ghid utile in Romania