Texas - multitudine de experiente inediteLocalizare

Texas este unul din statele care pot fi considerate ca apartinand atat Vestului cat si Estului Statelor Unite ale Americii. Este de asemenea considerat ca apartinand atat regiunii numite Sudvest cat si a celei numite Great Plains.
Texas s-a declarat republica independenta fata de Mexic în 1836 si a existat ca Republic of Texas pentru aproape 10 ani. In anul 1845 s-a alaturat Statelor Unite ca cel de-al douazeci si optulea stat al sau.


Ce poti vedea ?

"Texas-ul este mare iar noi suntem mari in Texas- - un slogan al companiei americane aeriene "Continental Airline" - ar putea fi cel mai bun punct de plecare pentru o succinta descriere a ce ar putea sa insemne o vizita in aceasta zona, pe pamant american.De la inceput trebuie spus, de aceea, ca spatiul disponibil este mai mult decat insuficient pentru a trece in revista tot ceea ce puteti vedea, auzi sau vizita.

Impactul cu America reprezinta un eveniment categorisibil in sfera mai putin obisnuitului iar daca popasul american inseamna Texas trebuie spus ca vizitatorii acestui stat sunt impresionati de enorma diversitate geografica si culturala a celor 691527 km patrati.

Fiecare zi inseamna aici nu una ci zeci de experiente noi.Texas este a doua regiune importanta a SUA ca suprafata dar si ca populatie (peste 22,5 milioane de locuitori). Cel mai inalt varf muntos este Guadalupe Peak - 2667 metri. Zona de coasta are circa 1000 km de-a lungul Golfului Mexico. Cel mai mare oras este Houston, cu peste doua milioane de locuitori.

Texas-ul are chiar si un cantec national: "Texas, our Texas".


 Atlanta State Park Austin

Statul este impartit in sapte districte.Distantele sunt mari, de aceea este recomandabil transportul cu automobilul, cu precizarea ca trebuie sa aveti un permis de conducere recunoscut international.In localitati, viteza permisa este de 96 km/h iar in afara acestora este de 112 km/h. Depasirea vitezei constituie un delict grav.


Texas inseamna in primul rand experienta western.Iar din acest punct de vedere mijloacele de recreere aflate deopotriva la indemana turistilor si a localnicilor se concentreaza in jurul unei prezente particulare: faimosul "ranch" - avand ca punct de plecare clasica ferma americana de odinioara - devenit acum, sub aceasta denumire, nucleul unui complex de cazare si al unor dotari cu potential de recreere. Sunt sute de asemenea ranch-uri in cuprinsul Texas-ului.

De la jocul de golf pana la pescuit, vanatoare, plimbari pe lacuri, plimbari montane, contactul cu animale exotice, calarit, tratamente fizioterapeutice - totul este posibil intru-un ranch iar daca vom enumera cateva o facem doar pentru sonoritatea denumirilor (o lista cuprinzatoare veti putea consulta in ghidul descarcabil prin linkul din sectiunea "Recomandari"): Big Bend Ranch State Park, Cibolo Creek Runch, Indian Cliff Ranch, K-Bar and Hunting Runch, Kokernot Runch, BR Lightning Runch - Bandera (unde veti putea servi un traditional mic dejun in stil cowboy), Dixie Dude Runch, Hill Country Equestrian Lodge, Mayan Runch, Rancho Cortez (cu dotari pentru organizarea de rodeo pentru copii), Reunion Ranch ...si multe, multe altele.

rodeoLa fel de caracteristic pentru Texas e spectacolul rodeo si trebuie spus ca asemenea evenimente se organizeaza in fiecare luna in diferite zone ale statului astfel incat pot fi vazute in tot timpul anului.In februarie are loc, la San Angelo, evenimentul San Angelo Stock Show and Rodeo; in aprilie, la Athens, are loc Henderson County PRCA Stampede Rodeo; in noiembrie, la Amarillo, are loc WRCA World Championship Ranch Rodeo etc

Ar trebui sa nu pierdeti ocazia sa vizitati American Cowboy Museum din Almeda/Houston dar si numeroasele muzee de arta cum ar fi cele din Forth Worth sau Austin.


             

Plajele desfasurate pe o lungime de circa 1000 de kilometri sunt minutios amenajate si va pot oferi satisfactia petrecerii unui timp de recreere in modul cel mai placut.Printre ele, cele mai importante: Boca Chica Beach, Corpus Christi Bay Area, Crystal Beach, Galveston East Beach, Isla Blanka Park, Malaquito Beach Complex and Campground, Poretto Beach, Stewart Beach Park, San Luis Pass Beach, Surfside Beach.

America - iar statul Texas nu face o exceptie- are mari parcuri naturale caracterizate si prin existenta unor facilitati de cazare si activitati diverse pentru vizitatori.Ati putea vedea astfel: Amistsad Recreation Area, Big Bend National Park, Davis Mountains State Park, Enchanted Rock State Natural Area, Garner State Park, National Worldlife Refuge, Guadelupe River State Park, Atlanta State Park, Dinosaur Valley State Park, Eisenhower State Park, Lake Withney State Park si desigur multe altele.


Pentru turistul tentat sa incerce sa inteleaga spiritul american existenta cluburilor de golf nu poate fi trecuta cu vederea.Sunt prezente peste tot si exista posibilitatea initierii pentru practicarea acestui joc recreativ.

Dintre orasele din Texas, o mentiune aparte se cuvine facuta pentru Houston.Este al patrulea oras din SUA ca importanta si marime, este locul unde se afla sediul central al Agentiei Spatiale Americane - NASA dar si cel unde se organizeaza in fiecare an un vestit rodeo, are 18 muzee si este zona cu cea mai mare concentrare de medici pe unitatea de suprafata de pe glob. Anual, la Houston au loc peste 20000 de evenimente culturale.

Fiecare zona din statul Texas are o lista consistenta de evenimente importante care se deruleaza pe tot parcursul anului.Multe dintre acestea sunt organizate la sfarsit de saptamana
pentru a da localnicilor posibilitatea de a petrece un weekend instructiv-recreativ.Fara a le aseza neaparat intr-o anumita ordine, intre acestea figureaza: Texas Cowboy Reunion (organizat la Stamford, in iulie; cu rodeo, gratare, atmosfera western, muzica, dans, intreceri genul "cowboys"), Art Car Weekend, la Houston. in luna mai (o parada pentru masini clasice),World Fest Houston Film Festival organizat tot la Hoston in aprilie, Texas Folklife Festival - iunie, la San Antonio (cu prezenta a circa 40 de grupuri etnice), Salsa Festival - in aprilie, la Three Rivers, Savor Dallas - in luna martie, la Dallas (un prilej de a degusta mancaruri si vin din toata lumea).Mai putem adauga Cajun Catfish de la Conroe ori Folklife Festival la San Antonio fara a putea avea macar pretentia de a retine tot ce este important.

Texas South Padre Island San Antonio

 


Site-uri partenere: Supermarket » Farmacia Verde » Table scolare » Produse curatenie Sano » Case de bani » Util21TV » Cartile de Tarot » Vacante de vis » Povesti adevarate » Consultanta firme » Utile in Romania » Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania » Cadouri » Caut medic » Ghid utile in Romania