Istanbul - bucuria de a traiLocalizare


               Moscheea Albastra- interior Nisantasi - districtul modei

Istanbul (denumit in trecut Constantinopol- in greaca Κωνσταντινούπολη şi Bizant) este cel mai mare oras al Turciei. In vechile texte romanesti orasul este de asemenea numit Ţarigrad, Stanbul, Stambul sau Poarta


Ce puteti vedea ?

                      
Istanbul


Despre Istanbul se spune ca este orasul care nu doarme niciodata.Este un mod de a sublinia aglomeratia policroma de fiecare zi si viata de noapte tumultuoasa dar care prezinta deplina siguranta pentru turistul dornic de plimbare sub cerul instelat.

Istanbul este un loc incarcat de istorie.Orasul vechi se afla pe malul stramtorii Bosfor care separa Europa de Asia si Marea Neagra de Marea Marmara.Cea mai mare comunitate religioasa o reprezinta musulmanii.In anul 2000 in oras erau 2691 moschei, 123 biserici si 26 de sinagogi.

Cateva obiective sunt tipice pentru orice vizita turistica.

Hagia Sofia a fost Catedrala Patriarhiei de la Constantinopol.A devenit moschee iar astazi este un important muzeu.Prima biserica a fost ridicata in acest loc in anul 326 de Constantin cel Mare.Constructia care poate fi vazuta azi a fost primul exemplu de arhitectura bizantina, avand interiorul decorat cu mozaicuri si coloane de marmura. Are o mare cupola inconjurata de alte sase ceva mai mici.


Hagia SofiaMoscheea Albastra

Moscheea Albastra, ctitorita de Ahmet I, este cea mai mare moschee din Istanbul.A fost realizata intre 1609 - 1616 fiinf proiectata de Mehmet Aga, cel mai renumit arhityect al Turciei.

Palatul Topkagi a fost comandat de sultanul Mehmet al doilea in 1459 si terminat in 1465.Este un simbol al fostului mare Imperiu Otoman.Este compus dintr-un ansamblu de cladiri care cuprind curti interioare.In interior se afla si Palatul Sfintei Mantii unde se pastreaza ramasitele pamantesti ale profetului Muhammad.

La Palatul Sultanului pot fi vazute, de asemenea, o sumedenie de lucruri interesante.Intre ele se afla si sabia lui Stefan cel Mare si Sfant.

Cevahir MallCornul de Aur este denumirea unui estuar - peninsula care desparte orasul in doua si este o zona buna pentru promenada.

Orasul Istanbul are foarte multe muzee si importante galerii de arta.Intre ele, Muzeul Arheologic ar trebui neaparat vazut.

La Istanbul se afla importante institutii de invatamant ca Universitatea Galatasaray, Universitatea Istanbul sau inalta scoala militara Kuleli Military.

Peisajul este completat de cluburi, restaurante si taverne, mai ales pe stazile Istiklal si Nisantasi, ultima importanta si pentru centrele de moda.

Pentru cine doreste sa cunoasca Istanbulul, un tur cu vaporasul (cu mentiunea ca sunt mult mai ieftine cele aflate in exploatarea statului) va completa in chip fericit impresiile rezultate din contactul dire
Este si modul de a ajunge la cele cateva insule de un pitoresc aparte din Marea Marmara, cu dotari pentru turism.(Cea mai importanta fiind Insula Printilor).

Daca orasul se afla la Bosfor, cateva plaje si statiuni importante sunt situate la distanta rezonabila: Sile, Silivri sau Tuzla trebuie avute in vedere daca vizati acest aspect.

Chiar daca vom detalia acest aspect putin mai jos, trebuie remarcat ca Istanbulul este prin excelenta un oras comercial in care una dintre cele mai interesante experiente de cunoastere o reprezinta o plimbare in Marele Bazar sau in Bazarul Egiptean, care au fost create in utma cu mai multe secole si continua sa uimeasca prin varietatea de produse si bogatia lor.

 


Site-uri partenere: Supermarket » Farmacia Verde » Table scolare » Produse curatenie Sano » Case de bani » Util21TV » Cartile de Tarot » Vacante de vis » Povesti adevarate » Consultanta firme » Utile in Romania » Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania » Cadouri » Caut medic » Ghid utile in Romania