Andaluzia: in cautarea esentei sufletului spaniolLocalizare

Andaluzia este una dintre cele 17 comunitati autonome administrativ care alcatuiesc Spania.
Regiunea este asezata in sudul Spaniei, avand granita de nord cu Extremadura si Castilia La Mancha, in est cu Murcia, in sud cu Marea Mediterana si Gibraltar iar la vest cu Portugalia.
Regiunea se divide la randul sau in opt provincii care poarta in general numele celui mai important oras din zona.Capitala comunitatii administrative este la Sevilla.

Clima este intotdeauna placuta iar uneori chiar putin prea calda.Regiunea este traversata de raul Guadalquivir si este inconjurata de muntii Sierra Morena si Sistemas Beticos.

Ce poti vedea ?

AndaluziaAndaluzia este locul unde veti descoperi Spania cu tot ceea ce are mai specific ,mai adevarat.Este zona in care s-au conservat cel mai bine folclorul si traditiile spaniole, de la cantecul si dansul flamenco pana la corrida.Este spatiul cu identitate distincta care a dat lumii pe Velasquez, Picasso si Lorca si care poate da oricarui om sentimentul bucuriei de viata.

Fie ca este vorba de plimbare, plaja, petrecere, despre palate islamice, munti ori plaje, Andaluzia exprima esenta spiritului spaniol caracterizat prin sinceritate fara inhibitii.

Andaluzia este racordata puternic la restul lumii.Orasele Malaga, Almeria, Sevilla, Granada si Jerez au aeroporturi internationale.

Sutele de plaje despre care vom vorbi mai jos au acces la 11 porturi de iahting importante: Ayamonte, Isla Cristina, Punta Umbria, Mazagon,Chipiona, Rota, Puerto America, Sancti Petri, Barbate, La Bajadilla, Caleta de Velez.

Granada - Gradinile Generalife

In Andaluzia, soarele straluceste deasupra a circa 500 de km patrati de plaje care se desfasoara pe lungimea unui litoral de 1000 de km intre Huelva si Almeria. Practicarea sporturilor nautice - navigatie, windsurf, scufundari, schi nautic - completeaza fericit ceea ce poti face in mod obisnuit pe o plaja insorita.

Cele mai importante statiuni alcatuiesc adevarate salbe grupate.La Costa del Sol, de exemplu, cele mai importante centre turistice sunt: Torremolino (cea mai mare statiune, care impresioneaza prin numarul de hoteluri, prin maretul Waterpark ori prin parcul zoo cu crocodili), Marbella, Benalmadena, Fuengirola, San Pedro de Alcontara.In aceasta zona se gasesc si multe vile selecte ale unor staruri internationale.

Andaluzia

In zona Costa del Luz (Coasta Luminii) se afla o alta importanta grupare de statiuni: Punta Umbria, Islantilla, Isla Cristina, Mazagon, Matalascansas, Barbate, Algeciras, Tarifa, Conil de la Frontera, Chiclana de la Frontera, El Puerto de Santa Maria, Chipiona, Sanlucar de Barrameda.

Alte statiuni interesante sunt grupate generic in zona Costa Tropical.

Capitala Sevilla este al patrulea oras din Spania ca marime.Are o populatie de circa 700.000 locuitori care se dubleaza daca se ia in calcul zona metropolitana.Este centrul artistic, cultural,financiar, economic si social din sudul Spaniei.Pentru turist inseamna monumente, parcuri, gradini, biserici, totul de un farmec deosebit.Merita vazute Giralda (Clopotul Catedralei), Turnul de Aur, Tribunalul antic, Biserica del Salvador, Biserrica de Santa Ara dar si Alameda de Hercules (Gradinile lui Hercule), Plaza del America , Biserica della Maddalena, Palatul de Las Duenas, Jardins de Murilo , Plaza de Toros dar in primul rand Muzeul artei flamenco.

La poalele muntelui Siera Nevada se afla Granada, un oras cu 250.000 de locuitori in care abunda constructiile istorice din vremea maurilor.Dintre ele se detaseaza si domina asezarea Palatul Alhambra cu aspect de fortareata in care sunt considerate adevarate minuni Curtea Leilor si Curtea Mirtilor.Mai trebuie vazute si: Palacio de Generalife (resedinta de vara a califilor), Catedrala Renascentista dar si Capilla Real, unde se afla mormintele regilor catolici Izabela si Ferdinand.In localitate se mai afla si prezinta interes Muzeul arheologic si Observatorul astronomic.

La nord-est de Granada se afla, inspaimantator si socant, singurul desert din Europa.Locul a fost folosit pentru turnarea unor filme western.In Muntii Sierra Nevada, pe de alta parte, se afla cea mai sudica statiune de schi din Europa.

Malaga este locul unde se zamisleste cunoscutul vin care-i cinsteste numele.Spre Malaga,venind dinspre Granada, drumul este strajuit de culturile de pluta, Spania fiind cel mai mare furnizor de materie prima dar nu si producator al dopurilor pentru sticle (care se fac in Portugalia).Se mai pot vedea vestitele cariere de marmura iar cel mai interesant obiectiv este Pestera Nerja, un adevarat oras subteran descoperit in 1959, cu o suprafata inventariata de 35484 metri patrati si cu o vechime estimata la 800.000 de ani.

Malaga - orasul port, cu o populate de peste o jumatate de milion de locuitori, realizeaza venituri importante din turism si din agricultura.Este foarte aproape de Costa del Sol.Cateva obiective merita sa va retina atentia: Fortareata Alcapahe si Teatrul Roman, Catedrala greco-romana si nu in ultimul rand Catelul Gibralfaro.
Mai adaugati: Museo Picasso, Museo Municipal, Museo de Artes y Tradiciones Populares, Muzeul de Arta Moderna, Plaza de Toros, Palacio de los Condes de Buenavista.La Malaga se afla si cele mai renumite terenuri de golf din lume - "La Zagaletta" - un cunoscut club cu circuit inchis.

Mai departe,Cadiz este una dintre cele mai vechi asezari umane din Peninsula Iberica.Originile sale se pierd in negura timpului pe vremea fenicienilor si sunt legate chiar si de mitul lui Hercules.Astazi orasul este unul dintre cele mai importante porturi.

In orasul Jerez de la Frontera se produce vinul Sherry.Localitatea impresioneaza si prin multele localuri in care se servesc specialitati traditionale.Si tot acolo se afla Scoala regala andaluza de calarie, infiintata in 1973, prilej de a aminti si de calul andaluz,rasa favorita a regilor,inteligent,puternic, aflat de veacuri in slujba omului, un simbol spaniol alaturabil poate doar dansului flamenco.

Pentru intreaga Andaluzie dar mai ales pentru Sevilla si Malaga se cuvine subliniata si viata de noapte de exceptie. Spaniolii stiu sa petreaca, sa fie veseli si primitori.


 


Site-uri partenere: Supermarket » Farmacia Verde » Table scolare » Produse curatenie Sano » Case de bani » Util21TV » Cartile de Tarot » Vacante de vis » Povesti adevarate » Consultanta firme » Utile in Romania » Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania » Cadouri » Caut medic » Ghid utile in Romania