Costa Rica - poarta catre paradisLocalizare

Costa Rica este o tara situata in America Centrala,la zece grade nord de Ecuator, marginita de Nicaragua la nord, Panama la sus si sud-est, Oceanul Pacific la vest si sud-vest iar Marea Caraibilor la est.Include si cateva insule, cea mai mare dintre ele fiind Insula Calero, cu o suprafata de 151,6 kilometri patrati.

Membra a International Criminal Court, Costa Rica este una dintre cele mai stabile tari din America Latina, mai fiind numita si "Elvetia Americilor".Prin Constitutie, tara nu are armata (dar are o politie domestica si Garda Nationala). In 1993 si-a proclamat permanenta neutralitate iar actualul presedinte - Oscar Arias Sanchez - ales pentru al doilea mandat, a primit premiul Nobel pentru pace.Desi a primit in timp sub diferite forme ajutor american, Costa Rica a refuzat oferta SUA de a gazdui un centru de antrenament care ar fi putu fi folosit in scopuri militare.

Tara are sapte provincii: Alajuela, Cartago, Guanacaste, Heredia, Limon, Puntarenas, San Jose.Populatia este de peste 4 milioane, formata in majoritate din europeni proveniti din Spania.

In agricultura se produc banane, cafea si ananas.
Guvernul a instituit un program de sustinere a dezvoltarii industriei "hight tech" iar statul ofera scutire de impozite celor care investesc in aceassta tara. In Costa Rica se produc chipurile Intel si sunt prezente companii de renume mondial, ca Procter & Gamble ori Glaxo Smith Kline.

Moneda nationala este colonul. Capitala este la San Jose.


Ce poti vedea ?

Principala sursa de venit a tarii o reprezinta insa turismul.Anual, Costa Rica este locul spre care se indreapta cam 1,5 milioane de vizitatori. Se apreciaza in mod special ca aceasta tara este o destinatie sigura pentru femeile care calatoresc singure.

Plajele din Costa Rica sunt foarte numeroase (lungimea coastelor este de 1800 km) dar si printre cele mai frumoase din lume.Mai mult de 25 la suta din suprafata tarii este formata din paduri protejate si din rezervatii. Costa Rica are 5 la suta din biodiversitatea mondiala, motiv pentru care functioneaza si INBIO - Instituto Nacional de Biodiversidad.

Localnicii isi spun "tico" sau "tica" si traiesc viata intr-o stare de calm, lipsita de frustrari, cu multa politete fata de straini.


Costa Rica Costa Rica - surf

Numele de Costa Rica semnifica "coasta bogata" si a fost dat de spanioli. Adevarata bogatie este constituita de peisajul de exceptie, de oferta extrem de variata pentru turistii care se pot destinde aproape in orice zona practicand si surf, inot sau scufundari.Din orice punct te-ai afla, poti ajunge la plaja parcurgand mai putin de o suta de km.
                                          
In capitala San Jose se afla cateva obiective foarte importante: Teatrul National, Catedrala, Muzeul Aurului, Muzeul Jadului, Muzeul National dar si Muzeul Copiilor, acesta din urma fiind organizat in cladirea unei foste inchisori in curtea careia copiii se pot juca intr-un tren, un avion si un elicopter adevarate sau unde se afla tot pentru ei un studiou de inregistrari audio demonstrativ.

Cascada pe raul Savegre
P e lista obiectivelor care merita sa fie vizitate se mai afla Gradina Zoologica Simon Bolivar dar si numeroase piete si gradini publice pline de oameni primitori si indatoritori.

Din San Jose se poate pleca si in excursii in grup organizat pentru a descifra misterele padurii tropicale, pentru a vedea vulcanii sau orasul Sarchi.
Vulcanii din Costa Rica sunt un obiectiv turistic cautat.In provincia Catargo se afla vulcanul San Jose, in provincia Alajuela se gaseste vulcanul Poas (care are unul dintre cele mai mari cratere din lume) iar in nord-vestul tarii vulcanul Arenal ofera un spectacol aparte privitorilor aruncand roci incandescente pe versanti.

Cele mai multe plaje (peste o suta !) se afla pe coasta Oceanului Pacific. In provincia Guacanaste, de exemplu, atractia o constituie zeci de plaje cu hoteluri de patru stele, restaurante si ambarcatiuni echipate pentru pescuit sau aventuri acvatice si desigur padurea tropicala.

 Flori din Costa Rica
Multe si frumoase plaje bine organizate se gasesc in Golful Papagayo.Fie ca se numesc Playa del Coco, Pan de Azucar, Potrero, Brasilito, Conchal ,Playa Flamingo, Montezuma ori Tambor - asezarile de vacanta sunt o tentatie care nu poate fi refuzata datorita frumusetii lor. Mai retrase, plajele din provincia Santa Rosa sunt si mai putin populate, preferate de catre cei care doresc sa exploreze pe cont propriu.

Puntarenas este o pitoreasca statiune de pe coasta Pacificului cu plaje foarte fine, aflata in imediata apropiere a oraselor Puerto Plata City si San Vito.Se pot face scufundari subacvatice asistate de profesionisti.

Parcul national CorcovadoMai putine ca numar, plajele de la Marea Caraibilor nu sunt cu nimic mai prejos.Specificul este dat de prezenta palmierilor, a cocotierilor dar si a unor foarte frumoase recife de corali, Cahuita National Park avand rolul de a-l proteja pe cel mai mare dintre ele.

Cele mai cunoscute plaje sunt,aici: Bonita Beach, Mona Beach, Manzanillo Beach, Punta Uva, Cocles Beach, Negra Beach ori Vizcaya Beach.Uneori, zona plajelor e intrerupta de rauri care se scurg in mare, ai caror curenti sunt improprii practicarii sporturilor specifice dar nu exclud posibilitatrea pescuitului.

Un specific aparte este dat in aceasta zona si de cultura afro -caraibeana insemnand bucatarie, muzica si obiceiuri diferite de restul tarii.

Un obiectiv de interes deosebit este si Insula Tortuga, in Marea Caraibilor, extrem de cunoscuta si de aceea vizitata de foarte multi turisti.

Numeroasele parcuri nationale constituie un specific al acestei tari:

Parcul National Portuguero este locul unde puteti vedea maimuta-paianjen dar si locul unde cuibaresc anual testoasele verzi, o specie in pericol de disparitie.

La Monteverde Cloud Forest flora este de exceptie, printre cele peste doua mii de specii de plante sunt si multe orhidee iar tabloul este completat de peste 400 specii de pasari.


Monteverde
Multe si frumoase plaje bine organizate se gasesc in Golful Papagayo.Fie ca se numesc Playa del Coco, Pan de Azucar, Potrero, Brasilito, Conchal ,Playa Flamingo, Montezuma ori Tambor - asezarile de vacanta sunt o tentatie care nu poate fi refuzata datorita frumusetii lor. Mau retrase, plajele din provincia Santa Rosa sunt si mai putin populate, preferate de catre cei care doresc sa exploreze pe cont propriu.
Parcul National Corcovado inseamna o suprafata foarte mare unde sunt ocrotite peste 400 specii de pasari si 100 specii de amfibieni.
Puerto Quepos este o mica localitate cu plaje si paduri care are pe de alta parte numeroase magazine si galerii de arta si unde in luna februarie se organizeaza Festival del Mar.

O destinatie salbatica dar frumoasa poate fi si Tamarindo, in nordul coastei Pacificului, unde se afla o padure de mangrove constituita ca o rezervatie in cuprinsul careia sunt protejate si trei specii de maimute.

Interesante mai sunt: Parcul National Puerto Viejo, Rezervatia Nationala Gandoca Manzanillo, Rezervatia biologica Punta Uva Hytai.

In sfarsit, Puerto Limon este cel mai important port al tarii,locul unde a debarcat Cristofor Columb. Orasul are alei de palmieri si flori tropicale iar viata de noapte
e la cote maxime.

 


Site-uri partenere: Supermarket » Farmacia Verde » Table scolare » Produse curatenie Sano » Case de bani » Util21TV » Cartile de Tarot » Vacante de vis » Povesti adevarate » Consultanta firme » Utile in Romania » Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania » Cadouri » Caut medic » Ghid utile in Romania