Varna: Nisipurile de Aur , permanenta atractie

Localizare:


La plaja VarnaVarna - distractie pentru copii

Varna, una dintre cele mai vechi asezari din Europa, este "capitala maritima" a Bulgariei,  pe coasta vestica a Marii Negre.Cel de al treilea oras ca marime din Bulgaria ( peste 350.000 de locuitori, dupa Sofia si Plovdiv) se afla la 470 de kilometri de Sofia si are in apropiere alte cateva localitati: Dobrich, Schumen, Burgas.

Orasul are 205 de kilometri patrati ,este port la Dunare si statiune balneara si este inclus cel mai adesea ca destinatie finala pe cateva principale culoare de transport europene, si acest fapt contribuind la volumul anual de peste 5 milioane de vizitatori.Turismul a cunoscut o crestere continua de prin 1950 iar in prezent peste 60 la suta din activitatea economica a zonei se bazeaza pe servicii si turism.

Clima este una continentala cu importante influente mediteraneene.Orasul are un aeroport international, un port de calatori, o importanta gara pentru calea ferata si este racordat la magistralele rutiere europene E70 si E87.

In aprilie 2008, Varna a fost inclusa ca parte a Euroregiunii Marea Neagra, constituita sub egida Consiliului Europei.

Orasul Varna este infratit cu alte peste 20 de orase din intreaga lume: Aalborg din Danemarca, Dordrecht din Olanda, Kharkov din Ucrauna, Aqaba din Regatul Hasemit al Iordanului, Odessa din Ucraina, Malmo din Suedia, Turku din Finlanda, Bradford din Anglia, Miami din SUA, Rostock din Germania, Pyreus din Grecia, Novorosyisk din Rusia, Medellin din Columbia, Memphis din SUA, Amsterdam din Olanda, Boston din SUA, Genoa din Italia, Lyon din Franta , Szeged din Ungaria si altele.

De retinut ca Agentia de rating Standard and Poor's a acordat pentru Varna calificativul "BB+"cu atributul "zona stabila".


Ce poti vedea ?

Varna are douazeci de kilometri de plaje curate, ape termale, hoteluri pentru toate gusturile si numeroase obiective culturale care merita vazute.

Transportul public este bine organizat, cu peste o suta de trasee disponibile.

Centrul de Festivaluri si Congrese este, in fiecare an, locul organizarii unor evenimente remarcabile: Concursul international de balet, Festivalul de vara de muzica internationala, Festivalul European de Muzica, Festivalul international de muzica dedicat cantecelor marii, Festivalul international de folclor, Festivalul mondial de animatie si multe altele.Acestora li se adauga manifestari pitoresti de interes local, cum ar fi: Festivalul Craciunului, Concertul anual de Anul Nou,Festivalul de povestiri pescaresti.

La Varna se afla cateva importante galerii de arta: Boris Georgiev Art Gallery, Georgi Velchev Gallery, Print Gallery, dar si importante institutii culturale de prim rang intre care Opera si Societatea Filarmonica, Teatrul de Drama Stoyan Bacharov ori Teatrul de Papusi se cuvin a fi mentionate mai intai.

Muzeul Arheologic Catedrala

Daca doriti sa vizitati muzee, pe lista Dvs ar trebui sa se afle: Muzeul Arheologic, Baile Romane, Muzeul Naval, Muzeul Etnografiei, Muzeul de Istorie Naturala.

Ar trebui sa nu ratati parcurile. De pilda Sea Garden, cu un  teatru in aer liber.
Puteti petrece minunate clipe de destindere la Delfinariu ori la Observatorul Astronomic "Nicolaus Copernic".

Ar mai fi de adaugat multele si frumoasele biserici, printre care: Saint Nicolas, Capela St. Petka Parashkeva, Manastirea Theotokos Panagia.

Veti gasi si cateva moschee vechi si chiar un centru buddist.

Atunci cand spui Varna spui, desigur, "Nisipurile de Aur"Situata la numai 17 kilometri de oras, aceasta zona binecuvantata are o faleza cu nisip extrem de fin care atrage de zeci de ani turistii.Statiunea este excelent organizata, integrata in structura Parcului natural cu aceeasi denumire.Sunt oferite peste o suta de tipuri de servicii medicale de balneologie iar gazdele au pus la punct pana la detaliile cele mai subtile planul menit ca sa atraga, sa-i multumeasca si sa-i faca sa se reintoarca pe cei ajunsi aici.Nu lipsesc nici macar discoteci pentru copii ori piscine inzestrate cu tobogane de apa tot pentru distractia lor.Multitudinea de vile, restaurante, cluburi, gradini si magazine completeaza peisajul natural cu tot ceea ce mintea omeneasca a putut inventa pentru placere si confort.

Clubul Marinarilor Delfinariul Varna

 


Site-uri partenere: Supermarket » Farmacia Verde » Table scolare » Produse curatenie Sano » Case de bani » Util21TV » Cartile de Tarot » Vacante de vis » Povesti adevarate » Consultanta firme » Utile in Romania » Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania » Cadouri » Caut medic » Ghid utile in Romania