Tunisia: vacanta insorita la Mediterana

Localizare:

Tunisia: vacanta insorita la Mediterana Exista multe locuri in care zilele de vacanta pot insemna concediul tau la mare iar Tunisia este o destinatie deo sebita poate si pentru ca, la urma urmei, ai de unde sa a legi.Aceasta tara (oficial: Republica Tunisia) are nu mai putin de 1300 km de litoral la insorita Mare Mediterana iar cele peste 650 de hoteluri sprijinite pe o infrastructura moderna pot asigura cazarea pentru cateva mii de turisti in fiecare an.  Tunisia este tara cea mai nordica a Africii, situata intre desertul Sahara si Marea Mediterana.Se invecineaza cu Algeria la vest si cu Libia la sud-est iar nord-vestul tarii este marginit de Muntii Atlas.
 Relieful muntos (muntii Krumirie) nu depaseste altitudinea de 700-800 m in timp ce dealurile
Mogod nu trec de 400 m.Din centru catre sud clima prezinta variatii specific semnificative.Daca pentru o insemnata parte a tarii temperatura medie este de 10 grade Celsius in ianuarie si de 26 de grade in august, in sudul muntilor Atlas clima este calda si uscata, cu putine precipitatii, inregistrandu-se in jur de 45 de grade Celsius vara iar iarna temperatura de inghet.
 

Capitala tarii este orasul Tunis Capitala tarii este orasul Tunis, cu aproximativ 2 milioane de locuitori (inclusiv suburbiile).Principalele orase sunt: Sfax, Sousse, Bizerta, Nabeul, Gabes, Gafsa, Kairouan, Beja. Moneda nationala e dinarul tunisian (raportul mediu de schimb pentru anul 2007 a fost de 1,2 dinari tunisieni pentru un dolar american) Majoritatea locuitorilor sunt arabi iar cea mai importanta minoritate e alcatuita de francezi.Se vorbeste araba, franceza, dar si - limitat - engleza si italiana.
 Tara are 6 aeroporturi (cel mai important, in capitala).


Ce poti vedea ?

 Tunisia este o tara in care actuala civilizatie se cladeste pe istorie. Pe lista obiectivelor de patrimoniu mondial UNESCO figureaza:

  Amfiteatrul roman de la El Djem, situat intr-un oras cu 18.000 de locuitori, in provincia Mahdia, construit pe ruinele orasului roman Thysdrus. Amfiteatrul a fost construit pentru a putea primi 35.000 de spectatori si era probabil al doilea ca marime, dupa Colosseum, in timpul Imperiului Roman. In prezent este locul unde, intre 14 iulie si 11 august se organizeaza, in fiecare an, Festivalul International de Muzica Simfonica.

  Situl arheologic al orasului antic Cartagina, devenit cartier al orasului Tunis. Se pastreaza vestigiile fastului apeduct roman de 132 de kilometri si termele lui Antoninus Pius.

  Alte obiective relevante sunt: orasul punic Kerkuan, Parcul

Amfiteatrul roman de la El Djem
National Ichkul, Situl arheologic de la Dougga. Peste tot, urmele civilizatiei romane sunt prezente ca marturie a faptului ca in timpuri indepartate romanii au administrat de aici intreaga Africa.

Cateva evenimente culturale remarcabile merita atentia vizitatorilor:
Festivalul International de Jazz de la Tabarka (29 iunie - 7 iulie), Festivalul de vara
de la Carthage (organizat in capitala intre 12 iulie - 23 august), Noptile de la El Marsa (13 iulie - 18 august), Festivalul International de la Bizerta (14 iulie - 17 august)
ori Festivalul din Medina (organizat la Tunis de Ramadan) ca si numeroase evenimente de mai mica importanta sarbatorite pe intreg parcursul anului in plan local sunt tot atatea prilejuri de a intalni oameni primitori, deschisi, care te vor invita sa participi alaturi de ei la dans sau sa bei o ceasca de ceai traditional.

       Festivalul Oazelor (organizat la Tozeur intre 3 - 6 noiembrie) ori Ziua turismului
Saharian (marcata anual pe 12 noiembrie) prilejuiesc contactul cu realitatea marelui desert Sahara. (Nu lipseste nici invitatia de a participa la safari !).
     
      Intr-un peisaj de palmieri, maslini si arbori de lamaie, asezari ca Tamerza, Chebika ori Mides ofera intr-un pitoresc contrast posibilitatea de a lua contactul cu desertul, cu vestigii romane dar si cu noua arhitectura contemporana, intr-un ambient primitor pentru turisti.
   

 


Site-uri partenere: Supermarket » Farmacia Verde » Table scolare » Produse curatenie Sano » Case de bani » Util21TV » Cartile de Tarot » Vacante de vis » Povesti adevarate » Consultanta firme » Utile in Romania » Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania » Cadouri » Caut medic » Ghid utile in Romania